In het verleden beschikte de Linschoten-Vereeniging over een eigen voorraad van de oudere publicaties. In januari 2019 is deze voorraad van de hand gedaan en kunnen deze oudere Werken niet meer besteld worden via de Linschoten-Vereeniging.

Via onze website bieden we wel de mogelijkheid aan derden om antiquarische exemplaren te koop aan te bieden.

De Linschoten-Vereeniging is niet verantwoordelijk voor de informatie op deze pagina, voor wat wordt aangeboden, of voor de overeenkomsten die tussen koper er hieronder vermelde verkopers worden gesloten.

De secretaris kan leden bijstaan in het zoeken naar oude delen van de serie 'Werken van de Linschoten-Vereeniging' die de Vereeniging zelf niet meer in voorraad heeft. U kunt hem bereiken via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overzicht van het aanbod door derden

De heer B.H. Huinink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) biedt de volgende delen aan. De vermelde vraagprijs is exclusief verzendkosten.

 •  Deel 93: De werken van Jacob Haafner, deel 2, € 17,50
 • Deel 96: De werken van Jacob Haafner, deel 3, € 17,50
 • Deel 98: In de Indische Wateren, € 12,50
 • Deel 101: Peper, Plancius en Porselein, € 9,75
 • Deel 108: Suiker, verfhout & tabak, € 17,50

Zelf is de heer Huinink op zoek naar de hieronder vermelde twee delen:

 •  II.(1) Itinerario. Voyage ofte schipvaert van Jan Huygen van Linschoten naer Oost ofte Portugaels Indiën, 1579-1592. Band 1. Bezorgd door H. Kern, 1910. xxxix, 238 p.
 • II.(2) Itinerario. Voyage ofte schipvaert van Jan Huygen van Linschoten naer Oost ofte Portugaels Indiën, 1579-1592. Band 2. Bezorgd door H. Kern, 1910. 266 p.

De heer Marco Bekkering biedt aan, in één lot:

 • Delen 1-77 en 79-91 (de 2 delen uit 1978 ontbreken hier dus, maar zijn verkrijgbaar bij antiquariaten)
 • Het zgn. 0-nummer (bijzondere uitgave) "Hudson in Holland"

Het gaat om originele drukken, in goede gebruikte staat (de ruggen wat gebleekt door het licht), voorzien van een Ex Libris met de naam van de vorige eigenaar.
De vraagprijs is EUR 1.750,- met als bonus 3 delen in harde kaft "Van oude Voyagiën": 'Op weg naar Indië', 'De wereld om', en 'Met Tasman en Bontekoe' (door M. G. de Boer).
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 06-51720771


De oude voorraad Martinus Nijhoff-delen van de reeks Werken, die vroeger door de Linschoten-Vereeniging werd beheerd, is nu tegen gereduceerde prijzen opgenomen in de voorraad van Antiquariaat A.Kok & Zn. Via hun website kunt u de beschikbare titels zoeken. U kunt ook een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een volledige lijst beschikbare Linschoten-delen.


De heer Philippe Torck (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) biedt een zeer omvangrijke collectie Werken te koop aan; een overzicht via een document in pdf.


Mevrouw Brouwer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) biedt het volgende deel te koop aan (€75,- exclusief verzendingskosten):

 • Deel XII: Reizen in Zuid-Afrika in de Hollandse tijd. Deel 2 (1916).

De heer E. van As (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) biedt een aantal delen aan.
De losse prijs per deel bedraagt 12,50 euro per deel, exclusief verzendkosten. Gegadigden kunnen de heer van As dagelijks na 19.00 uur tot 22.00 uur telefonisch bereiken via 0318 820272.

 • 1953: Vijf dagregisters van het kasteel Sao Jorge Da Mina aan de Goudkust 1645 -1647
 • 1967: Nicolaas Witsen, Moscovische Reyse 1664 -1665 dl.3

De heer Sinnema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) vraagt  2.500 euro voor een aantal delen, die hij in één lot wil verkopen:

 • De Werken van de Linschoten-Vereeniging, delen 1 t/m 116 compleet; condities lopen van goed naar nieuw.
  de delen 3,5,9 en 13 zijn (zeer goede) facsimile's met vergroting 0.7; de delen 8 en 14 zijn (zeer goede) facsimile's met vergroting 1.0; de delen 11, 12, 20 en 33 zijn herdrukken.
 • Tresoor: delen 1, 2 en 3.
 • Gelegenheidswerken: New lights from Spanish archives on the voyage ...; De reizen naar de West van Cornelis Cornelisz. Jol; De Expeditie van Jol naar Angola en São Thomé; Johan van de Veken en zijn tijd.
 • Nieuwsbrieven: Reys-gheschrift, delen 1 t/m 10